Δημοσιεύτηκε

Ανακοίνωση Δημοπρασίας: "Σπάνια Βιβλία, Έγγραφα και Χαρακτικά" 16 Ιανουαρίου 2009

Την άγνωστη σχέση της διάσημης Γαλλίδας τραγουδίστριας με τον Δημήτρη Χόρν αποκαλύπτει επιστολή της που βγαίνει σε δημοπρασία του οίκου "Π. Βέργος" στις 16 Ιανουαρίου 2009.

Στην επιστολή τον καλεί απεγνωσμένα να πάει να τη βρει στο Παρίσι, τη Ν. Υόρκη ή το Λονδίνο, διαφορετικά προειδοποιεί ότι "θα έρθω εγώ κοντά σου τον Νοέμβριο, και κανείς στον κόσμο δε θα με εμποδίσει να έρθω στην Αθήνα". Η γνωριμία της Πιάφ με το νεαρό τότε Έλληνα ηθοποιό φαίνεται ότι έγινε κατά τη σύντομη επίσκεψή της στην Αθήνα για να δώσει ρεσιτάλ στο Θέατρο Κοτοπούλη (18 Σεπτεμβρίου 1946). Στους εραστές της μεγάλης καλλιτέχνιδας συγκαταλέγονται ο ηθοποιός και τραγουδιστής Yves Montand, ο βασιλιάς του μποξ Marcel Cerdan και ο τραγουδιστής και συνθέτης Georges Moustaki. Τα αισθήματά της για τον Δημήτρη Χορν φαίνεται πως έμειναν χωρίς ανταπόκριση.

Στη δημοπρασία του Π. Βέργου περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων επιστολές του Αλή Πασά, του Μεγ. Ναπολέοντα, του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη, του Ιωάννη Καποδίστρια, του Ελευθερίου Βενιζέλου και της Τζάκυ Ωνάση, καθώς και περισσότερα από 500 σπάνια βιβλία και χαρακτικά.

Προσθήκη σχολίου

επιστροφή στην κορυφή

Πωλήσεις

Για άμεσες αγορές βιβλίων και έργων τέχνης μπορείτε να δείτε τους καταλόγους πωλήσεων με σταθερές τιμές που έχουμε διαθέσιμους στην ιστοσελίδα μας www.vergossales.com.

Επικοινωνία

Νεοφύτου Δούκα 10
106 74
Αθήνα
T: +30 210 3614897
F: +30 210 3620382