Δημοσιεύτηκε

Ανακοίνωση Δημοπρασίας: "Σπάνια Βιβλία, Έγγραφα και Χαρακτικά ", 20 Δεκεμβρίου 2010

ΑΥΤΟΓΡΑΦΟ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΥ ΠΕΡΡΑΙΒΟΥ ΣΕ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΑ

Ένα σημαντικό αυτόγραφο του συντρόφου του Ρήγα, φιλικού και αγωνιστή της επανάστασης του '21, Χριστόφορου Περραιβού θα δημοπρατηθεί από τον οίκο «Βέργος» τη Δευτέρα, 20 Δεκεμβρίου.

Πρόκειται για το γραμμένο από τον ίδιο χειρόγραφο στο οποίο στηρίχθηκε η τρίτη έκδοση (1857) του έργου του «Ιστορία του Σουλίου και Πάργας», που ακόμα και σήμερα θεωρείται ανεκτίμητη πηγή πληροφοριών για την κοινωνική οργάνωση των Σουλιωτών και τους ηρωικούς αγώνες τους εναντίον του Αλή Πασά. Η «Ιστορία» πρωτοκυκλοφόρησε ανώνυμα το 1803 (ο Α΄ τόμος) και με κρυπτογραφημένο όνομα συγγραφέα το 1815 (πρώτη ολοκληρωμένη έκδοση). Στην έκδοση του 1857 ο συγγραφέας έκανε πολυάριθμες διορθώσεις και συμπληρώσεις.

Ο Χρ. Περραιβός (1774-1863) ήταν ο μόνος από τους συντρόφους του Ρήγα που γλύτωσε την εκτέλεση και διέσωσε λεπτομέρειες του μαρτυρίου του (αργότερα έγραψε τη βιογραφία του). Το υλικό για την «Ιστορία» του συνέλεξε κατά τη διαμονή του στην Πάργα, όπου συναναστράφηκε για μεγάλο χρονικό διάστημα τους Σουλιώτες συμμετέχοντας στους αγώνες τους.

Η δημοπρασία, η οποία περιλαμβάνει και πολλά άλλα ιστορικά έγγραφα, χειρόγραφα και βιβλία, θα διεξαχθεί στο Ξενοδοχείο Athens Plaza της πλατείας Συντάγματος.

Τους καταλόγους των δημοπρασιών μας μπορείτε να δείτε online και σε μορφή pdf στο site μας www.vergosauctions.com

Φωτογραφικό Υλικό

Λεζάντες φωτογραφιών που συνοδεύουν το δελτίο τύπου:

1) Ο Χριστόφορος Περραιβός (ελαιογραφία του Εθνικού Ιστορικού Μουσείου)
2) Δυο σελίδες από το χειρόγραφο του Περραιβού που βγαίνει σε δημοπρασία

Προσθήκη σχολίου

επιστροφή στην κορυφή

Πωλήσεις

Για άμεσες αγορές βιβλίων και έργων τέχνης μπορείτε να δείτε τους καταλόγους πωλήσεων με σταθερές τιμές που έχουμε διαθέσιμους στην ιστοσελίδα μας www.vergossales.com.

Επικοινωνία

Νεοφύτου Δούκα 10
106 74
Αθήνα
T: +30 210 3614897
F: +30 210 3620382