Δημοσιεύτηκε

Ανακοίνωση Δημοπρασίας: "Σπάνια Βιβλία, Έγγραφα και Χαρακτικά", 22 Ιουνίου 2011

ΠΡΩΤΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑΣ ΣΕ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΑ

Εξαιρετικά σπάνιες εκδόσεις νεοελληνικής λογοτεχνίας περιλαμβάνει η δημοπρασία βιβλίων, εγγράφων και χαρακτικών που θα διεξαχθεί στις 22 Ιουνίου (6.30 μ.μ.) από τον οίκο «Π. Βέργος» στην Αθήνα.

Ανάμεσά τους ξεχωρίζουν η πρώτη έκδοση του Ημερολογίου καταστρώματος Β΄ του Γιώργου Σεφέρη (τυπώθηκε στην Αλεξάνδρεια το 1944 σε 75 μόνο αριθμημένα αντίτυπα - το αντίτυπο που θα δημοπρατηθεί ανήκε στο Γιάννη Τσαρούχη), η πρώτη έκδοση της Επιστροφής των πουλιών του Νίκου Εγγονόπουλου (κυκλοφόρησε το 1946 στην Αθήνα σε 285 αριθμημένα αντίτυπα - στο αντίτυπο της δημοπρασίας η προμετωπίδα έχει χρωματιστεί από τον ίδιο τον ποιητή) και η πρώτη έκδοση της Ενδοχώρας του Ανδρέα Εμπειρίκου (εκδόθηκε το 1945 στην Αθήνα σε 470 αριθμημένα αντίτυπα).

Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζει επίσης η κατηγορία χειρογράφων και εγγράφων της δημοπρασίας, που περιέχει μεταξύ άλλων πρωτότυπες επιστολές του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη, του Γεωργίου Καραϊσκάκη, του Ιωάννη Καποδίστρια και του βασιλιά Γεωργίου Α΄, δυο εφοδιαστικά έγγραφα της Φιλικής Εταιρείας γραμμένα με κρυπτογραφικό αλφάβητο ώστε να μην μπορούν να διαβαστούν από τους Τούρκους, ένα χειρόγραφο υπόμνημα για την οικονομία της Ελλάδας το 1796 γραμμένο από τον τότε πρόξενο της Γαλλίας στη Θεσσαλονίκη και ένα αρχείο με 21 χειρόγραφα και έγγραφα που σχετίζονται με το Μακεδονικό Αγώνα.

Η δημοπρασία θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο Athens Plazza της πλατείας Συντάγματος.

Προσθήκη σχολίου

επιστροφή στην κορυφή

Πωλήσεις

Για άμεσες αγορές βιβλίων και έργων τέχνης μπορείτε να δείτε τους καταλόγους πωλήσεων με σταθερές τιμές που έχουμε διαθέσιμους στην ιστοσελίδα μας www.vergossales.com.

Επικοινωνία

Νεοφύτου Δούκα 10
106 74
Αθήνα
T: +30 210 3614897
F: +30 210 3620382