Δημοσιεύτηκε

Ανακοίνωση Δημοπρασίας: "Σπάνια Βιβλία, Έγγραφα και Χαρακτικά", 20 Νοεμβρίου 2013

Η ΠΡΩΤΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΩΝ ΑΠΑΝΤΩΝ ΤΟΥ ΙΠΠΟΚΡΑΤΗ ΣΕ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΑ

Ένα αντίτυπο της πρώτης έκδοσης των έργων του πατέρα της σύγχρονης ιατρικής θα δημοπρατηθεί από τον οίκο Π. Βέργος στις 20 Νοεμβρίου.

Πρόκειται για την έκδοση που τυπώθηκε το 1526 στα πιεστήρια του Άλδου και συγκαταλέγεται στα ωραιότερα βιβλία που βγήκαν από το διάσημο βενετσιάνικο τυπογραφείο.

Το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του αντιτύπου που θα δημοπρατηθεί είναι ότι έχει δεθεί με δέρμα φιδιού από τον ιδιόρρυθμο Γάλλο βιβλιοδέτη των αρχών του 20ού αιώνα Emile Carayon. Εικάζεται ότι ο βιβλιοδέτης χρησιμοποίησε αυτό το ασυνήθιστο για βιβλιοδεσία υλικό θέλοντας να «επενδύσει» τα ιπποκρατικά έργα με τον όφι του Ασκληπιού, σύμβολο της ιατρικής επιστήμης.

Στην ίδια δημοπρασία, που περιλαμβάνει 494 σπάνια βιβλία, έγγραφα, φωτογραφίες και χαρακτικά, ξεχωρίζουν επίσης μια σημαντική ενότητα επιστολών του Νικολάου Γύζη από την περίοδο 1876-1900 και μια μεγάλων διαστάσεων φωτογραφία της διάσημης φωτογράφου του μεσοπολέμου Nelly's που απεικονίζει την Ουγγαρέζα χορεύτρια Nikolska στον Παρθενώνα.

Τους καταλόγους των δημοπρασιών μας μπορείτε να δείτε online και σε μορφή pdf στο site μας www.vergosauctions.com

Φωτογραφικό υλικό

Προσθήκη σχολίου

επιστροφή στην κορυφή

Πωλήσεις

Για άμεσες αγορές βιβλίων και έργων τέχνης μπορείτε να δείτε τους καταλόγους πωλήσεων με σταθερές τιμές που έχουμε διαθέσιμους στην ιστοσελίδα μας www.vergossales.com.

Επικοινωνία

Νεοφύτου Δούκα 10
106 74
Αθήνα
T: +30 210 3614897
F: +30 210 3620382