Δημοσιεύτηκε

Ανακοίνωση Δημοπρασίας: "Σπάνια Βιβλία, Έγγραφα και Χαρακτικά. 17 Ιανουαρίου 2007"

Μια ενότητα από 38 ανέκδοτες επιστολές του διάσημου ΄Ελληνα μαθηματικού Κωνσταντίνου Καραθεοδωρή πρόκειται να δημοπρατηθούν στις 17 Ιανουαρίου από τον οίκο δημοπρασιών "Π. Βέργος".

Οι επιστολές απευθύνονται στον καθηγητή του πανεπιστημίου της Χαϊδελβέργης Arthur Rosenthal και πραγματεύονται διάφορα προβλήματα της θεωρίας μέτρου, ενός από τους κλάδους των μαθηματικών στους οποίους ο Καραθεοδωρή έδωσε με τις μελέτες του νέα ώθηση. Οι επιστολές φυλάσσονταν τα τελευταία 50 χρόνια σε αμερικανική ιδιωτική συλλογή και η ύπαρξή τους ήταν μέχρι τώρα άγνωστη στους ερευνητές του έργου του μεγάλου μαθηματικού.

Στην ίδια δημοπρασία - που περιλαμβάνει 475 συνολικά σπάνια βιβλία, χειρόγραφα και χαρακτικά - θα δημοπρατηθεί ένα αντίτυπο της πρώτης έκδοσης του Αριστοφάνη, που τυπώθηκε στη Βενετία το 1498 από τον περίφημο ελληνιστή και εκδότη αρχαίων κειμένων ΄Αλδο Μανούτιο. Το αντίτυπο της δημοπρασίας είναι πολυτελώς δεμένο από τον Claude de Picques, το Γάλλο βιβλιοδέτη πού έφερε τον τίτλο του "βιβλιοδέτη του βασιλιά".

Στα ταξιδιωτικά βιβλία τέλος ξεχωρίζει η εντυπωσιακή έκδοση του William Dodwell, με 30 απόψεις της Ελλάδας επιχρωματισμένες με το χέρι. Ο Dodwell επισκέφθηκε τη χώρα μας την περίοδο 1801-1806 και οι περισσότερες απόψεις βασίζονται σε σχέδια που έκανε ο ίδιος επί τόπου. Το έργο του κυκλοφόρησε στο Λονδίνο το 1821.

Η δημοπρασία θα διεξαχθεί στο ξενοδοχείο Athens Plaza, στην πλατεία Συντάγματος (έναρξη 6.00 μμ).

Προσθήκη σχολίου

επιστροφή στην κορυφή

Πωλήσεις

Για άμεσες αγορές βιβλίων και έργων τέχνης μπορείτε να δείτε τους καταλόγους πωλήσεων με σταθερές τιμές που έχουμε διαθέσιμους στην ιστοσελίδα μας www.vergossales.com.

Επικοινωνία

Νεοφύτου Δούκα 10
106 74
Αθήνα
T: +30 210 3614897
F: +30 210 3620382