Quantcast

Πώς να πουλήσετε

Με περισσότερα από 30 χρόνια εμπειρίας στις δημοπρασίες έργων τέχνης και σπάνιων βιβλίων, ο Οίκος ΒΕΡΓΟΣ είναι σήμερα ο μεγαλύτερος και μακροβιότερος Οίκος Δημοπρασιών της Ελλάδας. Το προσωποποιημένο επίπεδο υπηρεσιών και η τεχνική κατάρτιση που διαθέτει o Οίκος ΒΕΡΓΟΣ εγγυώνται την ασφάλεια και την αξιοπιστία σε όλα τα στάδια της διαδικασίας της δημοπρασίας, από την αρχική εκτίμηση του έργου μέχρι και την πώλησή του. 

Ο Οίκος ΒΕΡΓΟΣ εξειδικεύεται σε:

 • έργα ζωγραφικής και γλυπτικής Ελλήνων δημιουργών ή ξένων που έχουν εμπνευστεί από την Ελλάδα και τον πολιτισμό της
 • σπάνια βιβλία και χειρόγραφα
 • χάρτες και ταξιδιωτικά
 • χαρακτικά και φωτογραφίες
 • φιλελληνικά, ιστορικά και λαογραφικά αντικείμενα
 • πολύτιμα κοσμήματα

Επιδιώκουμε πάντα να αναδείξουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα πολύτιμα έργα και αντικείμενα που επιλέγουμε να συμπεριληφθούν στους καταλόγους μας. 

Αυτό το πετυχαίνουμε:

 • μέσω της έγχρωμης φωτογράφησής τους από επαγγελματίες φωτογράφους του χώρου
 • με την λεπτομερή και ακριβή περιγραφή τους στους καταλόγους μας, αναζητώντας και καταγράφοντας πιστά την ταυτότητα και την ιστορία τους 
 • διοργανώνοντας έκθεση ή προγραμματίζοντας περιόδους κατά τις οποίες οι υποψήφιοι αγοραστές έχουν την ευκαιρία να τα δουν και να τα εξετάσουν από κοντά σε χώρους ειδικά διαμορφωμένους για το σκοπό αυτό
 • ενημερώνοντας το ευρύ φάσμα των πελατών μας μέσω του newsletter
 • υλοποιώντας πλάνο επικοινωνίας τόσο με τον εγχώριο, όσο και με τον διεθνή έντυπο και ηλεκτρονικό Τύπο
 • προβάλλοντας τους καταλόγους μας σε διεθνείς ηλεκτρονικές πλατφόρμες που απευθύνονται σε υποψήφιους αγοραστές από όλον τον κόσμο

Το εξειδικευμένο προσωπικό μας, αφού εκτιμήσει τα έργα και ιδιαίτερα αντικείμενά σας, θα σας προτείνει, πάντα με βάση την εμπειρία μας, τον ιδανικότερο τρόπο πώλησης προκειμένου να εξασφαλιστεί το μέγιστο δυνατό οικονομικό αποτέλεσμα. Με αυτό γνώμονά μας, το έργο ή ιδιαίτερο αντικείμενό σας ενδέχεται να αξιοποιηθεί με έναν από τους παρακάτω τρόπους:

 • μέσω της φυσικής δημοπρασίας
 • μέσω online δημοπρασίας
 • μέσω private πώλησης
 • μέσω online πώλησης

Το πρώτο βήμα που χρειάζεται να κάνετε είναι να συμπληρώσετε την ηλεκτρονική φόρμα αξιολόγησης που θα βρείτε παρακάτω στην ιστοσελίδα μας. Εναλλακτικά, μπορείτε να μας στείλετε φωτογραφίες, καθώς και οποιαδήποτε επιπλέον πληροφορία θεωρείτε χρήσιμη, μέσω email, Viber ή WhatsApp.

Για έργα ζωγραφικής και γλυπτικής καθώς και για φιλελληνικά, ιστορικά και λαογραφικά αντικείμενα, αλλά και για κοσμήματα επικοινωνήστε στο: paintings@vergosauctions.com στέλνοντας φωτογραφίες των αντικειμένων και έργων και τις υπογραφές των καλλιτεχνών εάν υπάρχουν καθώς και διαστάσεις χωρίς την κορνίζα για τα ζωγραφικά έργα.

Για βιβλία, χειρόγραφα, χάρτες, ταξιδιωτικά, χαρακτικά και φωτογραφίες επικοινωνήστε στο: books@vergosauctions.com

Για βιβλία χρειαζόμαστε πληροφορίες για τον συγγραφέα, τον τίτλο του βιβλίου και τη χρονολογία έκδοσης.

Μόλις λάβουμε τις παραπάνω πληροφορίες, το εξειδικευμένο προσωπικό μας θα τις μελετήσει και εάν κριθεί απαραίτητο θα σας ζητηθούν περισσότερες λεπτομέρειες και πληροφορίες ή θα ενημερωθείτε για να εξετάσουμε πλέον από κοντά όσα ενδεχομένως μπορούμε να αξιοποιήσουμε.

Η εξέταση από κοντά κρίνεται πάντα απαραίτητη γιατί είναι καθοριστικής σημασίας για την εκτίμηση, αλλά και για να αποφασίσουμε ποιο είδος πώλησης ταιριάζει καλύτερα στα έργα και αντικείμενα που επιθυμείτε να πουλήσετε. Στην παραλαβή λαμβάνετε από εμάς το αντίστοιχο αποδεικτικό, στο οποίο αναγράφουμε την τιμή εκτίμησης του Οίκου ΒΕΡΓΟΣ για τα έργα και τα αντικείμενά σας. Σε κάποιες περιπτώσεις ενδέχεται να σας ζητηθεί να παραμείνουν στα γραφεία μας για κάποιες ημέρες ακόμη προκειμένου να προβούμε σε περαιτέρω εξέτασή τους.

Η ομάδα μας αποτελείται από εξειδικευμένους επαγγελματίες με πολυετή εμπειρία στο χώρο και άριστη γνώση της αγοράς. Η τιμή εκτίμησης καθορίζεται λαμβάνοντας υπόψη την αγορά σε συνδυασμό με επιπλέον κριτήρια, όπως ο δημιουργός, η χρονολογία, το θέμα, η σπανιότητά του, η κατάσταση στην οποία βρίσκεται ένα έργο ή ένα ιδιαίτερο αντικείμενο, καθώς και το υλικό από το οποίο είναι φτιαγμένο.

Η τιμή εκτίμησης που αναγράφεται στην απόδειξη παραλαβής του έργου ή αντικειμένου σας είναι ενδεικτική και ενδέχεται να μεταβληθεί (είτε να μειωθεί είτε να αυξηθεί) κατόπιν περαιτέρω εξέτασής του αφού προηγουμένως ενημερωθείτε σχετικά.

Ενδέχεται, κατά την κρίση του Οίκου ΒΕΡΓΟΣ, ένα ή και περισσότερα από όσα μας έχετε φέρει να μην συμπεριληφθούν καθόλου σε κάποια δημοπρασία μας ή online πώληση.

Όλα τα έργα και ιδιαίτερα αντικείμενα που παραλαμβάνουμε ασφαλίζονται από τη στιγμή της παραλαβής τους στην έδρα μας, μέχρι και για 10 ημέρες μετά τη λήξη της δημοπρασίας ή της online πώλησής τους. 

Βεβαίως. Εφόσον το έργο ή αντικείμενο σας δεν έχει συμπεριληφθεί σε κατάλογο δημοπρασίας ή αναρτηθεί στο site μας σε online δημοπρασία ή πώληση.

Το τελικό ποσό που θα λάβετε είναι η τιμή κατακύρωσής του (ή πώλησης, εάν πρόκειται για online πώληση) αφαιρώντας την προμήθειά μας και τον ΦΠΑ 24% που βαρύνει μόνο την προμήθεια. Είναι επίσης δυνατό να επιβαρυνθείτε με τυχόν έξοδα μεταφοράς, ασφάλισης και συντήρησης.

Για έργα ζωγραφικής και γλυπτικής η προμήθεια που θα λάβει ο Οίκος ΒΕΡΓΟΣ από εσάς ως πωλητή, κυμαίνεται ανάλογα με την τιμή κατακύρωσης (ή πώλησης, εάν πρόκειται για online πώληση), ως εξής:

 • Για τιμή έως € 3.000 ανέρχεται σε 15% και για το τμήμα της τιμής από € 3.000 και άνω, μειώνεται σε 10%.
 • Για όλα τα υπόλοιπα αντικείμενα, η προμήθεια ανέρχεται σε 15%.

Η εξόφληση γίνεται μέσω κατάθεσης στον τραπεζικό λογαριασμό που θα μας υποδείξετε και στον οποίο θα πρέπει να είστε δικαιούχος. Η εξόφληση γίνεται πάντα σύμφωνα με τα στοιχεία που μας έχετε δηλώσει κατά την παραλαβή του έργου ή αντικειμένου και τα οποία αναγράφονται στην απόδειξη παραλαβής που σας παρέχουμε.

Η εξόφληση γίνεται εντός 45 ημερών από τη λήξη της δημοπρασίας ή της online πώλησής του, με την προϋπόθεση ότι θα έχει προηγουμένως εξοφληθεί από τον αγοραστή του.

Εάν ένα έργο ή αντικείμενό σας δεν πωληθεί, θα πρέπει να το παραλάβετε από τα γραφεία μας εντός 10 ημερών από τη λήξη της δημοπρασίας ή της online πώλησής του. Μετά την πάροδο του διαστήματος αυτού, παραμένει στο χώρο μας με δική σας ευθύνη, καθώς η ασφαλιστική του κάλυψη παύει να ισχύει.

Σας προτείνουμε να απευθυνθείτε σε γκαλερί για την αρτιότερη προώθηση του έργου σας, καθώς ο Οίκος ΒΕΡΓΟΣ δραστηριοποιείται στη δευτερογενή αγορά τέχνης.

Επικοινωνία

Για έργα ζωγραφικής και γλυπτικής:

paintings@vergosauctions.com

Για βιβλία, χειρόγραφα, χάρτες και χαρακτικά:

books@vergosauctions.com

Για οποιαδήποτε άλλη απορία, πληροφορία ή διευκρίνιση:

info@vergosauctions.com ή επικοινωνήστε μαζί μας τηλεφωνικά Δευτέρα έως Παρασκευή 10.00 έως 16.00 στο +30 210 3614897